Bu Blogda Ara

2 Temmuz 2011 Cumartesi

Sözde Bir Asker Arkadaşımıza Göre Ülkemizde Petrol Yokmuş!!!




1- Bu petrol olayı TAM BİR SAFSATA yani şehir efsanesi . Mayın bandı 300 metre genişliğinde. Az biraz sondaj bilgisi olan bilirki bu bandın dışında açılacak kuyudan bunun altında kalan petrolü çıkarmak mesele değil. Ortada petrol falan yok.

2- Bir işi Türkiyede bulandırmak istiyorsanız Türkiye de ciddi alerjik etkisi olan İsrail kartını kullanın . Buda buna benzer bir örnek. İsraille konunun alakası yok.

3- Türkiye 1997 den beri anti personel mayınlarını söküyor. 2002 ile alakası yok. İlk sökülenler jandarma karakol ve üsleri etraflarına döşenmiş olan bizm döşediğimiz alman DM-11 ap mayınlarıdır .

Bu mayınların sökümü sırasında ağır yaralanmalar sakatlanmalar olmuştur ( kendi askerliğimden biliyorum ) . Bu sebeble TSK bunu özel bir firmaya vermek istiyor.

4- Döşenen mayınların hepsi Kore harbinde kalma NATO transferi M-16 mayınlarıdır. Konserve kutusu büyüklüğünde metal gövdelidiri. Çatal bir çarpma ve basma fünyesi vardır. Bu fünye dışarıdan gözükmektedir. Toprağa tam gömülü değildir. dedökterle kolaylıkla tesbit edilir.

5- Mayınlar kaçakçılığı caydırıcı nitelikte seyrek şekilde döşenmiştir. Yoğun bir mayınlama değildir. Bir çoğunun yeri az çok bellidir. Yani temizlik nispeten basit ve de kolaydır.

6-Türkiyede konuya vakıf özel firma yok. Ama israilde bu işi dünya çapında tecrübeli firmalar var . Eski istihkam subayları emekli olunca bu işi yapıyorlar. BAzı firmalar bundan istifade etmek istemiş olabilir.

Ama konunun israille 1 gram stratejik bir ilgisi yok.

7- Yaklasık 300.000.000 metrekare arazi ki hemen hemen kıbrıs büyüklüğünde tarıma açılacak gelir sağlanacaktır.

8- mayınları çıkarmak zannımca tehlikeli olacaktır. Çünkü yıllardır yağmurun çamurun altındalar. Fünyeler ve emniyetler hassasiyet kaybetmiştir.

Duyduğum kadarıyla dökümana göre mayınlar tek tek çıkacak fünyeleri ayrılacak ve imha havuzlarında teker teker imha edileceklerdir. İşte burası epey can yakacaktır.

Ben olsam patlamaya dayanıklı vibrasyon silindirleri ile araziyi taraya taraya patlatırdım. Zaten arazi genel olarak dümdüz. Patlayan yerlerdeki toksik toprağı kaldırırdım.

9- hükümette konuya vakıf adam yok . Birileride rant alanı üretmeye çalışıyor. Halbuki bence yapılacak iş gayet kolay.


1.NOT: Bir Askeri Sitedeki Bir Zatın Düşüncesinden ve Yazdığı Yazının Tamamını Bu Alıntı Oluşturmaktadır.

İsmi:Yeniçeriler
Kayıt: 25 Ağu 2010, 18:23
İleti: 231 <

http://www.trmilitary.com/forum/viewtopic.php?f=33&t=28060

Yazan: TOLES
˙Her Hakkım Saklıdır®™

2.NOT:
Peki Arkadaşım orada bu maden yoksa neden 1954 ve öncesinde bir çok yerde arama yapılmıştırda sonucunda da beton çivi çakma tabiriyle açılan kuyular kapatılmış yani bir nevi mühürlenmiştir de şimdi her yerden petrol çıkmakta ve arama yapılan yer ve yapanlarda yine aynı kişi, kuruluş ve ülkelerden oluşmaktadır! Acaba neden? Harita onlarda teknolojide onlarda diye mi bütün enerji şirketlerimiz özelleştirldi biz milletçe hiç bir bilim adamı petrol mühendisi uzman mı yetiştirmedik yoksa gerizekalı konumuna mı sokulmak isteniliyor. asker olacaksan skerliğini yap, askere boynum kıldan ince ama senin gibiler yüzünden zaten millet olarak zaten dinden soğumuştuk şimdi de askerlikten soğutmayın kimseyi de iyisi mi hükümet sözcüsü gibi yazılar yazmayın askeri forum köşelerinizde. Mayınları da mı temizleyemiyoruz, onda da mı teknolojimiz yok acaba? Tübitak ne iş yapar, yada aselsan ne iş yapar ben size sorarım o zaman milletten aldığınız kaynaklarla ne geliştirirler su tabancası mı?
Bilmeyen de sapla samanı karıştırmasın kafaları bulandırmayın. Bu millet bir koyun sürüsü değil olmadı olamazda oldurulamazda.
Saygılarımla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder