Bu Blogda Ara

26 Şubat 2007 Pazartesi

Hocalı Katliamının 15. Yıl Dönümü




Hocalı Katliamının 15. Yıl Dönümü


26 Şubat günü Türk Dünyası ve Azerbaycan için en acılı günlerden biri olmanın yanısıra aynı zamanda insanlık tarihi için de kelimenin tam anlamıyla siyah bir sayfadır. Bundan 15 yıl önce, yani 26 Şubat 1992'de
Azerbaycan'ın Hocalı kentinde sivil halka karşı Ermeniler tam anlamıyla bir katliam yapmışlardır.
Bugün sözde soykırım iddialarıyla Türkiye'yi suçlayan Ermenistan'ın Devlet Başkanı Robert Koçaryan'ın direktifleri doğrultusunda Ermeniler Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde 7 bin kişilik nüfusa sahip ve coğrafi konumu itibariyle bölge için stratejik önemi olan Hocalı kentini ele geçirmek için 25 Şubat gecesi katliam gayesiyle harekete geçmiştir.
Hocalı'nın işgali sonucu sivil, eli silahsız, Azerbaycan Türkleri çocuk, kadın, ihtiyar ve genç ayrımı yapılmadan Ermeniler tarafından katledilmiştir. Resmi verilere göre, o gece 613 kişi hunharca katledilmiş; bunlardan 83 çocuk, 106 bayan acımasız yöntemlerle işkence yapılarak öldürülmüştür. Ayrıca, 487 kişi ağır yaralanmış ve 1275 kişi ise rehin alınmış, geri kalan nüfus da bin bir zorlukla caninin kurtarmıştır. 26 çocuk tamamen ve 130 çocuk ise kısmen öksüz kalmıştır. Ermeniler şehitleri özel acımasızlıkla, gözlerini oyularak, kafataslarının derisini soyarak ve vücutlarının farklı organlarını keserek öldürmüştür. Küçücük çocukların gözleri oyulmuş, hamile kadınların karınları yırtılmış ve insanlarımız diri diri toprağa gömülmüştür. Hatta şehitlerin bir çoğunun cesetleri yakılmıştır.


Ulu Tanrı! Keç babalarımızın günahından!Keç babalarımızın, atalarımızın günahından. Çöreyini öz ağzından kesib yağılara çörek vermiş, torpağından kesib düşmene torpaq vermiş, onu kirve eleyib süfresinin başında oturtmuş beynelmilel, kommunist, kosmopolit atalarımızı bağışla!..Ulu Tanrı! Yad qadınların hiyleger işvesinden xumarlanıb qanımızı qanına qatmış kişilerimize göre bizi imtahana çekme! Düşmen gizlince qılıncını itileyerken mürgü vurmuş xalqımızın başbilenlerinin günahını, yükünü bu gün biz çiynimize götürmüşük, İlahi! Gelecek nesillerin, neve-neticelerimizin emin-amanlığı üçün bu gün biz qan axıdırıq. Onları yaşatmaq üçün biz ölürük...İlahi, keç babalarımızın, atalarımızın günahından. Bugünkü neve-neticelerin qanlarının axıdılmasında teqsiri olmuş, aldanmış babalarımızın, atalarımızın sehvlerini biz bağışlayırıq, sen de bağışla, Ulu Tanrı!... Bu xalqı unutqanlığı üçün efv et, ona düşmene qarşı qezeb, kin ver!Ulu Tanrı!... Bizi imtahana çekmeyin bes deyilmi?! Meger ağlımız başımıza gelmeyibmi?!..”



Netice olarak aynı Tarih tekerrür ettirilmiştir. Bi r önceki tarih tekerrür etmeden önce ÇUKUROVA Ermeni OYUNLARI ve Ayaklanmaları tertiplenmiş ve tıpatıp benzer olaylar vukuu bulmuştur ki bu olayların ardından aynı Azerbaycan'da olduğu gibi Ayaklanmalar sonucunda Osmanlı İmparatorluğu yıkılma eşşiğindeyken Ermeni Komitacılarına ve onların Ağababalarına ile Akil hocaları Kuva-i Milliye daha oluşmadan bölgesel çapta örgütlenmelere gidilerek ki bunların başını Yörük Türkleri çekmektedir hiçbir karşılık gözetmeksizin farkında olmadan yeni bir ülkenin doğuşunun ilk ayağını yada basamağını yada direğini oluşturmuşlardır ve örgütlenmişlerdir ama bunun yanında çok değerli vatan topraklarımızı Bugün kü Türkiyemizin dışarısında bırakmak zorunda kalmışızdır.

Atalarımızın ve Şehitlerimizin Ruhları Şad olsun kabirleri nurla dolsun, TANRI TÜRK'Ü KORUSUN!!!

AMİN.

Yazan: TOLES
˙Her Hakkım Saklıdır®™

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder