Bu Blogda Ara

18 Şubat 2007 Pazar

Tevrattaki Vaad Edilmiş Toprakları Elde Etme Yolları Ve Uşakları




Tevrattaki Vaad Edilmiş Toprakları Elde Etme Yolları Ve Uşakları


Büyük Kürdistan= Büyük Ermenistan= Büyük İsrail Devleti


Barzani Aşireti İngiliz casusudur, Aynı Zamanda Dönme Yahudilerdir. ABD'de çok gizli bağlantı ve Ticaret İlişkileride vardır.Türkiye ile ilgili olan En Önemli Yanı Nakşibendi Tarikatının Neresinden Bağlantıları veya Bağları Vardır.Türkiyedeki Destekçileri Kimlerdir?"

Araştırmacı-tarihçi Cezmi Yurtsever, Barzaniler'in Osmanlı Dönemi'nden bugüne kadar İngiliz casusu olarak çalıştıklarını belgeledi. İşte araştırmadan çarpıcı başlıklar: Kuzey Irak'ta yaşayan Barzaniler'in, Osmanlı Dönemi'nden bugüne kadar İngiliz casusu olarak çalıştıkları belgelendi. Adanalı tarihçi Cezmi Yurtsever, Osmanlı Arşivleri'nden elde ettiği bilgilere dayanarak yaptığı açıklamada, Barzani Aşireti'nin geçmişte eşkıyalık yaptıkları için "Başıbozuk" olarak adlandırıldıklarını, padişah Abdülhamit'in Musul-Kerkük'teki petrol yataklarından faydalanmaya çalışan yabancıları uzaklaştırmaya çalışması üzerine de maaş karşılığı İngilizler menfaatine bölgede isyanlar çıkardıklarını söyledi.

Osmanlı Arşiv Daire Başkanlığı tarafından Musul-Kerkük yöresiyle ilgili seçilerek 1993 yılında yayınlanan 96 adet belgede, bölgenin Türk yönetiminden nasıl koparıldığı hakkında geniş bilgiler bulunduğuna işaret eden Yurtsever, "Osmanlı arşivindeki çok sayıda belgede, Barzani Aşireti'nin petrol yataklarını devletleştiren Abdülhamit yönetimine karşı aşiret isyanlarını yönettikleri ve para karşılığı casusluk yaptıkları açık açık ortaya koyuluyor" dedi. 6 Şubat 1889 tarihinde Padişah Abdülhamit'in emriyle Kerkük yakınlarında bulunan çok zengin maden ve petrol yataklarının devletleştirilmesine yönelik hazırlanan yasa çıkarıldığını, 1910 yılında da İngiltere'nin Musul Konsolosu Vibliki'nin izinsiz olarak Kerkük'ten Süleymaniye'ye geçerek, dağlık bölgedeki Barzani aşiret şeyhleriyle görüştüğü ve isyanları kışkırttığının da belgelerde yer aldığını ifade eden Yurtsever, "Barzani şeyhi Abdüsselam'ın üzerine asker sevk edildiğinde elde edilen mektuplarda, İngilizler'den yardım aldığı da ortaya çıkmıştır. Van Valisi Haydar Bey'in 2 Ağustos 1919 tarihinde İstanbul'a çektiği şifreli telgrafta da İngilizler'in Kuzey Irak bölgesini doğrudan işgal ettiği, Barzani şeyhi Mahmut'a destek verdikleri, Erbil ve Revanduz aşiret reislerine de ayda 170'şer Ruble maaş dağıttıkları yazılmıştır" diye konuştu. Kuzey Irak'ta 100 yıl önce İngiliz desteğiyle isyan çıkaran Barzani Aşireti'nin bugün de aynı destekle benzer işler yaptıklarını söyleyen Yurtsever, "İngiliz ve Amerikalılar'ın bütün amacı, Kuzey Irak Kürtleri'ni petrol ve gaz yataklarına bekçilik yaptırmaktır. Irak probleminin arkasında bu tarihi gerçek vardır. Irak'ta yaşananlar, Kürt milletinin tarihsel amaçlarına uygun süreçle sonuçlanmayacak, orada bekçilik yapacaklardır" dedi.

NOT: Alıntıdır(Açık İstihbarat)
Yazan: TOLES
˙Her Hakkım Saklıdır®™

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder