Bu Blogda Ara

28 Nisan 2011 Perşembe

12 EYLÜL HALEN DEVAM EDİYOR. 31 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN.








12 Eylül Darbesindeki Genç Subaylar ve Komuta Kademesindeki Subaylar Olayları militan gibi yönettiler. Bunun Hesabı Sorulmalı.




Psikolojik Harekat Dairesi`nin mimarlarından emekli Kurmay Albay Tahir Tamer Kumkale, 12 Eylül dönemine ilişkin çarpıcı bir açıklama yaptı. Darbe öncesindeki çatışmaları genç subayların yönettiğini savunan Kumkale, `Anarşi ve terör olaylarının planlayıcıları ve uygulayıcıları ve komuta kademesindekilerle birlikte sivil, bürokrat, işadamı, mit ve halktan kişilerle yapılan planları uyguladılar.
 
En önemli gerekçesi terör olan 12 Eylül darbesinin perde arkasına ışık tutan bir ifşaat da MGK Psikolojik Harekât Dairesinin mimarlarından emekli Kurmay Albay Tahir Tamer Kumkale’den geldi. Kumkale, “Anarşi ve terör olaylarının planlama ve uygulamasında çok profesyonelce olaylar dikkati çekmiştir. Bu işin içinde özel yetiştirilmiş kişilerin olduğu, bazı genç subayların bizzat anarşi ve terör olaylarının içinde militan gibi devlete karşı saldırıları yönettiği, mahkeme tutanakları ile belirlenmiştir” dedi.

General Bedrettin Demirel'in itirafı

Türkiye’de psikolojik harbin öncülerinden biri olan Kumkale’nin “Beynimizi Kimler ve Nasıl Yönetiyorlar; Küresel Güçlerin Psikolojik Savaş Yöntemleri” adlı kitabında yer verdiği ve Zaman gazetesinin haberleştirdiği bu iddia, 12 Eylül’ün önde gelen isimlerinden, şimdi hayatta olmayan emekli General Bedrettin Demirel’in “İhtilâl olgunlaşsın diye bir yıl bekledik” şeklindeki itirafıyla örtüşüyor ve birbirini teyid eden iki beyan, Türkiye’nin 12 Eylül darbesine nasıl sürüklendiğini gözler önüne seriyor.

13.09.2006


Genç subayların hesabı sorulsun



Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Psikolojik Harp Dairesi’nin mimarlarından emekli Kurmay Albay Tahir Tamer Kumkale’nin “12 Eylül öncesi terörü bazı genç subayların yönettiği, mahkeme tutanakları ile belirlenmiştir” şeklindeki açıklamaları karşısında Cumhuriyet Başsavcısı’nı göreve çağırdı. Başoğlu, “Eğer bu doğru ise dönemin Genelkurmay Başkanı ve ihtilalin lideri Sayın Kenan Evren yargılanmalı ve hesap vermelidir” dedi.
“ÖNCE KÖRÜKLEME, SONRA KAHRAMANLIK”
Başoğlu yaptığı açıklamada, emekli Kurmay Albay Tahir Tamer Kumkale, yazdığı “Beynimizi Kimler Ve Nasıl Yönetiyorlar, Küresel Güçlerin Psikolojik Savaş Yöntemleri” adlı kitabında 12 Eylül 1980 öncesinde yaşanan terör olaylarını özel yetiştirilen bazı genç subayların yönettiklerini, körüklediklerini ve Türkiye’de ihtilal yapılmasının zeminini hazırladıklarını açıkladığını söyledi. Başoğlu, şunları kaydetti:

“Bu Anayasaya ve Cumhuriyete yöneltilmiş büyük bir suçtur. 12 Eylül 1980 ihtilalinin lideri olan Sayın Kenan Evren’in bu suçtan dolayı mutlaka yargılanması ve hesap vermesi gerekmektedir. Sayın Evren’e hâlâ bazı çevreler büyük ilgi gösteriyorlarsa bu, Evren’in Türkiye’yi anarşiden kurtardığı propagandasına dayanmaktadır. Emekli Kurmay Albay Kumkale’nin yaptığı açıklamadan anlıyoruz ki 12 Eylül öncesinde önce anarşi körüklenmiş, daha sonra ‘anarşiyi durdurduk’ diye kahramanlık yapılmıştır.”


“BÜYÜK BİR GÖREV İHMALİ VAR”

Kendisinin 12 Eylül öncesinde milletvekili olduğunu, o dönemde TBMM 2 aylık dönemlerle anarşinin önlenmesi için dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ve güvenlik güçlerine görev verdiğini hatırlatan Mustafa Başoğlu, “Bu iddialardan anlaşıldığı üzere burada büyük bir görev ihmali vardır. Binlerce insan bu ihtilalin kurbanı olmuştur. İşçi haklarına geniş sınırlamalar getirilmiştir. Türkiye’nin ekonomik düzeni bozulmuş ve bundan birçok insanımız mağdur olmuştur. Böylesine önemli bir suçun işlendiği dönemde lider durumda olan Sayın Kenan Evren eğer yargılanmaz ve kendisinden hesap sorulmazsa büyük bir Anayasa suçu işlenmiş olur. Bu nedenle Cumhuriyet Başsavcısını göreve çağırıyorum.” diye konuştu.
14.09.2006


DİPNOT:
DIŞ MİHRAKLARA,PARA İÇİN VATANINI SATANLARA VE AYMAZLARA HİTABEN YAZILMIŞ VE ALINTI YAPILMIŞTR. GERÇEKLERİ 1. AĞIZDAN DUYMANIZI İSTEDİM AYNI ZAMANDA DA BUNLARI BİR YAŞAM SAYFALARININ EN ACISI OLARAK YAŞADIĞIM İÇİN İZLERLE PAYLAŞIYORUM.
DİLEĞİM YÜCE TÜRKİYEC CUMHURİYETİ DEVLETİNİN BU OLAYLARA KATILAN VE EMİR VERENLERİN HEPSİNİ BİR ÇIRPIDA BİLE OLMASA DA TEKER TEKER TEMİZLEMESİ. İSTER SİVİL,İSTER ASKER, İSTER POLİS, İSTER BÜROKRAT, İSTERSE MİTÇİ OLSUN HERBİRİNİ DEŞFRE ETMESİ DİLEĞİYLE.

DEŞİFRE OLANLAR ZATEN MEFTA OLUYOR. KENDİ ARKADAŞLARI VE BU BİLİNMEYEN ÖRGÜT TARAFINDAN. BU DA BENDEN SİZE KÜPE OLSUN.

BİLELİM, BİLDİRELİM, BİLGİLENDİRELİM SÖYLEMİM YADA SLOGANIMLA
SAYGILAR SUNARIM.
NOT:ALINTIDIR

Yazan: TOLES
˙Her Hakkım Saklıdır®™

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder